RESIPI DALCA UNTUK 100 ORANG MAKAN

RESIPI DALCA UNTUK 100 ORANG MAKAN - Beberapa hari lepas, mummy ada share resipi masakan daging berkuah seperti kari untuk 100 orang makan...

RESIPI DALCA UNTUK 100 ORANG MAKAN - Beberapa hari lepas, mummy ada share resipi masakan daging berkuah seperti kari untuk 100 orang makan. Dah musin open house ni, mesti korang nak masak banyak,kan? Atau kalau korang nak ambil job catering ke. Boleh la follow sukatan bahan RESIPI DALCA UNTUK 100 ORANG MAKAN

Sumber gambar : www.tiffinbiru.com



RESIPI DALCA UNTUK 100 ORANG MAKAN

Rsepi dalca untuk 100 orang makan ni, boleh makan dengan nasi minyak, nasi beriyani, nasi tomato, nasi putih atau roti

Resepi Dalca untuk 100pax:

Serbuk kari 1.250kg
Serbuk cili 150g
Bawang merah 1/2kg kisar
Bwg putih 250g kisar
Halia 100g kisar
Terung panjang 8btg (potong kiub 1 inci)
Karot 20 btg (potong memanjang 3cm)

Ubi kentang  3kg (potong 6)
Kacang pjg 1kg (potong 3cm)
Santan 1kg
Gula dan garam ikut rasa masing-masing


Selamat mencuba ! nanti mummy share kan resipi lain untuk 100 orang ye !

You Might Also Like

7 comments

  1. haish..... nasi tak makan lg ni, tgk dalca terus la berkeroncong perut ku... hehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya Dalca, feveret Kak Sue nie Linda..

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap makan dengan nasi Minyakkan!

    ReplyDelete
  4. ptg tadi ke kenduri (nikah anak) ex-babysitter Nurin & Syuhada.
    makan ayam masak merah, dalca and nasi minyak.
    yum yum yum...

    ReplyDelete
  5. kuah dalca sedap makan dengan roti canai ataupun nasi beriani

    ReplyDelete
  6. Bestnya kalau dapat makan ngan roti canai..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -