Total Pageviews

1ST KELAS TAEKWANDO ANAK

1ST KELAS TAEKWANDO ANAK - Mummy dari zaman sekolah dulu teringin nak join kelas beruniform macam TAEKWANDO ni. Tapi, mak abah mummy bukan...

1ST KELAS TAEKWANDO ANAK - Mummy dari zaman sekolah dulu teringin nak join kelas beruniform macam TAEKWANDO ni. Tapi, mak abah mummy bukan di kalangan yang berada. Sudahnya, kokurikulum yang mummy join. Adalah yang tak melibatkan badan beruniform yang kena keluarkan duit yang banyak. Anak mithali gituuuuu..


1ST KELAS TAEKWANDO ANAK


1ST KELAS TAEKWANDO ANAK - Mummy dari zaman sekolah dulu teringin nak join kelas beruniform macam TAEKWANDO ni. Tapi, mak abah mummy bukan di kalangan yang berada. Sudahnya, kokurikulum yang mummy join. Adalah yang tak melibatkan badan beruniform yang kena keluarkan duit yang banyak. Anak mithali gituuuuu..   1ST KELAS TAEKWANDO ANAK

Cerita pasal taekwando ni.. Taekwando merupakan salah satu aktiviti seni. Seni mempertahankan diri sangat penting. Pertamanya, untuk displinkan diri dan keduanya pula untuk diri sendiri.

1ST KELAS TAEKWANDO ANAK - Mummy dari zaman sekolah dulu teringin nak join kelas beruniform macam TAEKWANDO ni. Tapi, mak abah mummy bukan di kalangan yang berada. Sudahnya, kokurikulum yang mummy join. Adalah yang tak melibatkan badan beruniform yang kena keluarkan duit yang banyak. Anak mithali gituuuuu..   1ST KELAS TAEKWANDO ANAK
cikgu ina dengan geng mak-mak

Awal-awal lagi mummy dah tanyakan pada cikgu Dhia samada sekolah mereka ada buat TAEKWANDO class tak. Tup.. Tup.. Dhia bawa flyers dari sekolah. Sebenarnya, kelas taekwando ni adalah inisiatif dari persatuan penduduk rumah Tok Mak Dhia. 

ice breaking. intro




Memang macam Doa di makbulkan je. Padahal mummy, baru je terdetik nak anta anak-anak ke Kelas Taekwando.. Tup.. Tup ada pulak rezeki anak-anak. 




Oleh kerana yurannya affordable RM30 sebulan. Mummy setuju je lah. Eh.. Mana boleh buat decision sengsorang. Tanya daddy jugaklah. 

Daddy macam biasa, akan tanya anak-anak terlebih dahulu. Samada betul ke nak join kelas taekwando ni ke macam mana.


Memasing cakap 'nak'. So, Jumaat lepas..mummy anta trial class. If semua okay..baru register lah. 

So, masa that day ..trial class.. Semua nampak happy join. Lelagi geng tadika dorang ada. Memang fun! 






Anak-anak berminat nak join. So.... Kelas taekwando depa nampaknya onzzz! So..mummy pun mula dah busy ! Hehehe 


Bila anak mula ada kelas ngaji, kelas taekwando. Mummy pun mula dah busy. Setiap hari Isnin - Jumaat hantar mereka ke sana sini. Ni si Daim peneman mummy lah jawapannya hehehehe


You Might Also Like

6 comments

  1. Bestnyaaaa belajar taekwando. Good luck dhia & dzal.

    ReplyDelete
  2. anak saya pernah mengikuti kelas taekwando...

    sekarang aktif pulak dengan aktiviti persilatan..

    tak aktif ni bapa merekalah hahaha

    ReplyDelete
  3. Wah.. syoknya anak-anak joint kelas taekwando..

    ReplyDelete
  4. Kak Sue pernah juga nak masukkan Abang dan Adik kelas teakwando.. tapi tak masuk-masuk juga. Nie Abang sibuk nak belajar silat.. tengah pikir dulu.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. hehe..anak2 yg masuk kelas memacam, mummy pun bertaekwando ke sana sini, antor dorang pi kelas..tapi bagus gak..ada aktiviti dorang nak buat..dri sekolah-rumah-sekolah-rumah..bosannn bebudak ni..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (391) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (317) review (282) 2019 (221) resipi (148) travel (86) Daim Naufal (79) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)