Total Pageviews

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK !

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  ! - Perjalanan kami 4 Syawal dari Taiping pada jam 6.30 petang menuju ke KL terbantut kerana jalan ya...

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  ! - Perjalanan kami 4 Syawal dari Taiping pada jam 6.30 petang menuju ke KL terbantut kerana jalan yang sangat jem. Daim pulak tak sihat ! Minta turun dari kereta ! Sudahnya, pada jam 12 tengah malam kami sampai di Tapah Perak, daddy ambil keputusan untuk bermalam di Tapak sahaja ! (6 jam perjalanan masih dalam Perak lagi !) .

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !


5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  ! Untuk berikan keselesaan pada anak-anak. Mandi dan tidur  sebentar. Daddy pun sebenarnya dah tak larat nak drive. Mummy dah mula sakit kepala juga waktu ini. 

Jadi, mummy setuju untuk daddy bermalam di sini ! Harga agak boleh tahan jugaklah. Peak season dan banyak hotel di kawasan Tapah ni fully booked. Kebanyakan yang check in , majoriti yang ada ank kecil !

Kalau berpandukan waze, tak habis-habis dintunjukkannya ETA kami 3 - 4 jam. Sekejap ETA 11 malam, lepas tu, 112 tengah malam, dan akhirnya 1 pagi. Eh..waze pun pening di hari raya ye ! Tak dapat makan rendang ke apa tu??????

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !
faasiliti lengkap

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !
budak-budak siap berkubang lama dalam bilik air


5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !
hotel Kawan Tapah ni nampak macam baru !

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !
Suruh tutup TV, time untuk tidur. 6 pagi nak bertolah ke KL dah. Lambat kang nanti jem lagi !

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

Alhamdulillah kami bertolak dari Hotel Kawan Tapah Perak dalam 6.30 pagi. 8.20 pagi macam tu, kami dah touch down Kajang. Sampai je Kajang Daddy isi petrol dulu. 

Tengok Daim tu ha, pantang kereta berhenti, mesti minta turun. Badan dah panas sangat. Suhu pulak, tak tau berapa sebab mummy tak jumpa termometer !

Abehhh kena bebel dengan daddy huhu !


5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

Misi cari breakfast nasi lemak bungkus dan seterusnya nak bawa ke klinik. Klinik tak ada yang buka. Beli ubat demam masuk bontot sebab paracetamol tak jalan. Badan Daim panas sangat dah !

Farmasi Azam TTDI Kajang ni pepagi dah buka. Ahad pulak tu. Dan hari raya pulak tu ! Memang terbaik !

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

Sampai rumah, bagi Daim mandi, bukakan baju dan bagi makan (selera tengah tak ada)

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

Minta mummy urut kaki. Lenguh agaknya !


5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

Alhamdulillah tidur dah, tapi tidurnya terkejut-kejut. Badan panas sangat !

5 SYAWAL DI HOTEL KAWAN TAPAH PERAK  !

Malam tu, tak boleh jadi. Terus daddy bawa Daim pi Klinik. Memang suhu tinggi pun. Tekak Daim pun ada infection. Sian Daim !

Lepas dapat ubat, tak ada nak tunggu apa dah. Bawa semua pi makan mamak. Nasib baik Daim masa ni, nak makan nasi. Agaknya lapar sangat dah tu ! Doktor minta kami bagi Daim makan aiskrim juga sebab tekak Daim merah. 

Selesai makan je semua, kat mamak tu jugaklah mummy suapkan ubat dan antibiotik untuk Daim ! 

Balik rumah tok mak, settle boleh tidurkan anak-anak je ! Tidur Daim masih tak nyenyak, kejap terjaga-jaga !




You Might Also Like

5 comments

  1. Time raya memnag jammed lain macam kan kak. Kesiannya Daim tak sihat. Saya kalau budak demam memang kalah. Rasa nak je transfer sakit dia pd kita

    ReplyDelete
  2. i hope he's all better now

    ReplyDelete
  3. kalau sesak dan kepenatan memang elok berhenti dan rehat.. boleh recharge energy.. Semoga Daim diberikan kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  4. Kalau akak pun kan sewa hotel gak...kesiannya Daim demam..

    ReplyDelete
  5. Tahun nie jem nya lain macam kan Linda.. penat kat jalan. Kesian Daim tak sihat ya raya nie, musim sama nie Linda.. ramai yang tak sihat..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (398) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (323) review (282) 2019 (280) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) 2020 (4) blogwalking (4) 2017 (2)