Total Pageviews

AIDILFITRI 2019 TEAM KUNING, TEAM RAYA PERAK

AIDILFITRI 2019 TEAM KUNING, TEAM RAYA Perak - Alhamdulillah selesai menjalani 1 Syawal. Antara hari yang anak-anak kami nanti kan. Untuk ...

AIDILFITRI 2019 TEAM KUNING, TEAM RAYA Perak - Alhamdulillah selesai menjalani 1 Syawal. Antara hari yang anak-anak kami nanti kan. Untuk berbaju baru, bersalaman, dan beraya bersama ahli keluarga. Raya pertama kami di Kamunting Perak. Nak ikutkan turn mummy raya dengan family mummy. Tapi, oleh kerana semua buat umrah. Tukar turn pulak. Mummy tak de masalah pun, sebab memang dah hari-hari ada rumah mak. Its okay raya mana pun. Tema kami tahun ni light yellow, Kuning cair. Rasanya, baju raya paling mahal. Buat kami sekeluarga kerana beli kain special lace di Bandung Indonesia dan menempah di sana. Baju dah siap jahit, lebih murah rasanya. Tak pelahkan sekali sekala. Baju daddy je lah dari Jakel Kuala Lumpur. 


AIDILFITRI 2019 TEAM KUNING, TEAM RAYA PERAK





Sesi pagi lepas bersalaman terus amek gambar. Sebelum mood anak-anak pergi me jauh hehe. Berlatar belakang kan gunung ganang. Sejuk mata memanjang kampung halaman sebelah suami ni. 

Sebenarnya, bergambar reramai dengan anak kecik memang menguji habis. Bukan senang dapatkan gambar yang elok

Ni Antara yang elok rasanya! 



Sesi bergambar dengan bapa mertua dan mak tiri mertua. 

Daddy dengan atok dan lelain balik solat raya terus depa pi kubur arwah mak. 

Kami tak di bawanya pulak huhu. Tak pe mak, kalau ada kesempatan nanti kami singgah. 

Doa untuk mak sentiasa kami sedekahkan





Again posing, cari lighting tapi masih tak jumpa. Tak banyak boleh posing this year sebab mummy merangkap photographer huhu.

Tripod pulak, mummy lupa bawa hahaha. Ada aje barang tertinggal!







OOTD by kiddos, setahun sekali aje kan bergambar macam ni hehe. 

Dzal dan Daim pakai selipar aje! Nak cepat buat photoshot. Dzal dah nk pi solat raya. 

Daim tu, sementara orang pi solat raya... Cepat cepat mummy buat photoshoot. 



Last but not least, wajib lah selfie dengan cinta hati. Penat tau cari tudung sama tone dengan baju suami. Rugi kalau tak di abaikan dalam gambar hehehe. 


Baca juga :








You Might Also Like

11 comments

  1. Cantik warna tema akak. Kuning lembut je.

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya aidil fitri...maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  3. Cantiknya warna kuning tu sis.. mengancam..

    ReplyDelete
  4. Cantiknya warna soft yellow kak lin sekeluarga! Dekat aje kampung kita rupanya, saya dekat batu kurau haha selamat hari raya kak!

    ReplyDelete
  5. sama la kita... team rayo perak. hehehe...

    mat ri ye..

    ReplyDelete
  6. Soft sangat tema baju akak tahun ni. Nampak ceria. Selamat hari raya kak.

    ReplyDelete
  7. cantik nyer kakaka dhia :)
    kuning! nampak sgt ceria, alin.

    ReplyDelete
  8. cantik tema..light yellow..sweet je kaler..lace baju mummy tu pun, cun...tetiba nak ajak en.asben cari lace lelawa utk baju raya tahun depan kat bandung gak..haha

    ReplyDelete
  9. Cantik lak kaler light pink ni..sama ngan adik akak theme linda...

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya Linda.. maaf zahir batin. Cantik warna baju sedondon.. macam nak sama kan warna baju raya kita..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (392) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (318) review (282) 2019 (245) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (81) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)