Total Pageviews

MAIN BUNGA API DI HARI RAYA

MAIN BUNGA API DI HARI RAYA - Bila sebut pasal raya, budak lah yang paling happy tak hengattt. As usual, bunga api tu memang benda WAJIB d...

MAIN BUNGA API DI HARI RAYA - Bila sebut pasal raya, budak lah yang paling happy tak hengattt. As usual, bunga api tu memang benda WAJIB depa minta. Kitorang memang tak beli awal-awal bunga api. Plan nak beli di Taiping je nanti. Tak payah bawa barang banyak sangat nanti dalam bonet kereta. Jimat space! 

MAIN BUNGA API DI HARI RAYA


Sudahnya, sampai Taiping jenuh mencari bunga api. Susah betui nak jumpa orang juai bunga api. Pusing Bandar Taiping di hari pertama tak jumpa bunga api 


MAIN BUNGA API DI HARI RAYA

Sambung pencarian misi cari bunga api di hari kedua sekitar Medan Kamunting. Alhamdulillah, jumpa bunga api !! Malam tu juga, pesta bunga api! Orang sibuk takbir. Bebudak sibuk dengan bunga api. 

MAIN BUNGA API DI HARI RAYA

Sorang nak bunga api besi, sorang lagi nak bunga api warna warni. 

So, daddy beli je semua jenis bunga api dan sekotak besar pop pop. 

SESI MAIN BUNGA API BERSAMA SEPUPU



MAIN BUNGA API DI HARI RAYA




Memasing happy main bunga api dengan sepupu sepapat. 

Balik Taiping pun setahun sekali, so kita lepas kan mereka bermain bunga api. 

Yang penting, sentiasa di bawah pengawasan orang dewasa. 




Daim pun pandai dah main hehe. Bila mummy nak snap gambar, minta Daim buat kan peace. No 1 pulak jari Daim tunjuk kannya.

Okaylah tu, boleh la dik!


Baca juga :





You Might Also Like

8 comments

  1. Seronok diorang dapat main bunga api

    ReplyDelete
  2. Part ini yang paling seronok anak-anak kecil buat di malam raya.. meriah dengan bunga api..

    ReplyDelete
  3. dpt la 2 mlm anak-anak aida main bunga api kat kg.
    punyer lah seronok diorang!
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  4. betul mummy..haritu mencari gak bunga api kat area kampung..jenuh mencari..ingt tak ada org jual ke apa..cari punya cari, jupe kat K.Kangsar & Ipoh...

    ReplyDelete
  5. Bab main bunga api ni bukan anak- anak jer teruja, mak budak pun sama kan..

    ReplyDelete
  6. waahh bestnyaa.. lama tak main bunga api..

    ReplyDelete
  7. Seronok ya anak-anak semua.. meriah dapat kumpul dan main bunga api ramai-ramai macam nie. Teringat pula zaman kecik Kak Sue..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (399) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (324) review (282) 2019 (281) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (83) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) 2020 (4) blogwalking (4) 2017 (2)