SAMBUTAN 6TH BIRTHDAY DHIA BATRISYA DI TABIKA KEMAS !

SAMBUTAN 6TH BIRTHDAY DHIA BATRISYA DI TABIKA KEMAS ! - Tak ada sambutan hari jadi selain di tadika. Bila anak dah sekolah ini kan. Memang ...

SAMBUTAN 6TH BIRTHDAY DHIA BATRISYA DI TABIKA KEMAS ! - Tak ada sambutan hari jadi selain di tadika. Bila anak dah sekolah ini kan. Memang tadika tu, tempat wajib sambut hari jadi ! Padahal sekolah dorang ada buat juga sambutan hari jadi secara quarterly. Tapi, mummy tetap nak hantar kek pada tarikh birthday Dhia herself jugak ! Sebab Dhia requested sambil nangis dan buat muka sedih. Okaylah nak, mummy on je since bajet okay untuk sambut di sekolah ni, better dari buat majlis hari jadi kat rumah. Boleh cecah ribuan RM kot ! huhu. Yelah, khemah je dah RM350 (sebuah). Belum lelain lagi. Dua tahun sekali boleh lah kot !

SAMBUTAN 6TH BIRTHDAY DHIA BATRISYA DI TABIKA KEMAS !






SAMBUTAN BIRTHDAY DHIA BATRISYA DI TABIKA KEMAS ! Muka Dhia, terus happy bila mummy dan daddy sampai di Tabika KEMAS dalam lebih kurang 10.30pagi. As usual lah, kek tu tahun ni Dhia nak tema Little Pony ! Tunaikan aje lah ! Sebab bff Dhia pun kek dia Little Pony jugak ! Nak sama macam BFF jugak lah tu hrm....






Daddy busy sangat tu, telefon non stop masuk call. Sorry daddy...mummy requests untuk daddy join this time !






mummy as usual every year mesti lah nak bergamabr masa birthday anak,kan !



Dengan Cikgu Ida dan Cikgu Ina (pembantu)



Jom kita nyanyi !




potong kek!




bff katanya ! Dhia + Aimi sama-sama lahir bulan Mac


KEK BIRTHDAY DHIA DARI HOTEL GRAND BLUEWAVE SHAH ALAM






Kek macam biasa, mummy tempah dan beli di HOTEL GRAND BLUEWAVE SHAH ALAM hehehe ! Puas hati kek dia, harga pun tak mahal sangat. Kalau kek sedia ada tu serendah RM78 (promo). 

Hat fondant kek macam Dhia ni RM150 je. Mummy pilih fondant sebab senang, tak cair. Mummy pick up kek ni malam sehari sebelum birthday Dhia. Balik kerja, terus bergeggas ke HOTEL GRAND BLUEWAVE SHAH ALAM

MASA UNTUK MAKAN AISKRIM !





Siap makan kek, bagi goodies pada semua. Apa lagi...jom kita makan aiskrim hehe. Gigih tau mummy Dhia buat aiskrim Malaysia ni. 

Mummy buat 2 versi iaitu oren sunquick dan anggur. Rupanya ramai suka anggur. Berebut !








Panas lit lit sekarang, so kita sejukkan tekak semua orang. 

Untuk preparation birthday Dhia ni, mummy memang sesiap bawa sudu plastik, bekas bertutup tipu ware. Kalau siapa tak habis makan kek, boleh lah dorang tapau bawa balik.

Aiskrim pulak, mummy siapkan tisu sebungkus sesiap. Tahu nanti dorang sejuk nak pegang aiskrim tu nanti.

Untuk air memang mummy sediakan dalam goodies tu je lah, nak minum boleh. Nak bawa balik pun boleh. Air minuman je, tak letak air manis since kek dah manis dan aiskrim pun manis jugak.

Harap-harapnya semua gembira di hari jadi Dhia !




Baca Ini Juga


11 comments

  1. comel bestday girl..hepi bestday dhia..:)

    ReplyDelete
  2. Seronok dapat sambut bersama kawan2..

    ReplyDelete
  3. seronoknya dhia....
    cantik kek dia...

    ReplyDelete
  4. Seronok Dhia ya dapat sambut birthday kat sekolah..

    ReplyDelete
  5. Seronok Dhia dpt kek yg diidam dan kongsi dengan kawan2.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Seronok Dhia celebrate dengan kawan-kawan ye.. Happy anak-anak makan kek, aiskrim dan dapat goodies..

    ReplyDelete
  7. cantiknya kek dhia.. happy birthday dhia sweet girl

    ReplyDelete
  8. cantik kek. minimalis. sambut dengan kawan2 plak tu.

    ReplyDelete
  9. Meriahnya birthday Dhia...Dida pun sambut birthday kat tadika tahun ni...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -