OPEN HOUSE RAYA 2019 ASNB SHAH ALAM

OPEN HOUSE RAYA 2019 ASNB SHAH ALAM - Minggu lepas, ketika mummy check myASNB portal mummy. Ada 1 notification mengatakn ada 1 akaun anak ...

OPEN HOUSE RAYA 2019 ASNB SHAH ALAM - Minggu lepas, ketika mummy check myASNB portal mummy. Ada 1 notification mengatakn ada 1 akaun anak tak boleh link ke akaun mummy. Mohon mummybke pejabat ASNB terdekat. Bila dapat noti macam tu. Mak aiii risau giler! Nak keluar ke sana masa tu, tapi mummy ada banyak barang untuk pos pulak. 
A
Sehari selepas tu, baru mummy ke pejabat ASNB SHAH ALAM. Kebetulan, masa sampai di sana. Ada pulak majlis OPEN HOUSE RAYA 2019 ASNB SHAH ALAM. Langkah kanan orang cakap. Kena pulak waktu lunch, of course la lah makan. Sebab tak mahu lajak masa lunch. 

OPEN HOUSE RAYA 2019 ASNB SHAH ALAM




ASB ni sejak tak pakai buku, mummy malas nk simpan duit anak di sini. Dalam 3 tahun ni, memang simpan saving anak-anak di TH je. Niat untuk cukupkan pendaftaran haji. Dah cukup dah tu, tinggal mumny daddy cari masa yang sesuai untuk ke pejabat tabung Haji nanti uruskan pendaftaran haji. 

Tapi, sekarang nak fokus saving ASB juga. Bantu manage akaun anak-anak. Supaya besar nanti mereka dah ada sedikit simpanan mereka. 

Berbalik kisah di pejabat ASNB ni. Selesai urusan di kaunter ASNB dan urusan link akaun anak ke akaun ASB mummy. Barulah mummy p makan OPEN HOUSE RAYA 2019 ASNB SHAH ALAM

Mummy hanya makan satay, nasi impit dan kuih je. Cukuplah alas perut untuk lunch. Dan sambung bekerja kembali


Sebelum meninggalkan kaunter ASB, sempat mummy daftar akaun ASB 2. Tujuan pembukaan akaun ASB 2 mumny ni adalah fokus untuk investment menggunakan EPF.

Sistem ASB 2 pun bagus. Dividen nya growing dan compounded. Kita try gandakan duit EFP pulak. Demi masa depan lebih cerah.

Bila umur meningkat dah nak dekat 40 ni, mumny dok fikir macam mana tua nanti. Cukupkah duit yang ada untuk menampung kehidupan sendiri (jika umur panjang)

Dan jika umur tak panjang, apa harta, duit yang ada. Yang boleh di tinggalkan untuk anak-anak. 

Insya-allah investment lain unit trust di tempat lain juga munny ada invest. 

Insurance, takaful dan hibah takaful is on the way. Ada rezeki insyaallah mummy pun part of thier family. 

Nanti mumny share kebaikannya juga di sini. 

Baca juga :






Baca Ini Juga


10 comments

  1. Rezeki kan kak. Boleh eh kak bukak asb 2.nanti share info kat entey lain ye kak

    ReplyDelete
  2. Good sharing Linda.. tak sabar nak baca yang lain lagi nanti..

    ReplyDelete
  3. Rezeki alhamdulillah. Tapi tu lah skang ASB dah boleh donlod apps kat google store

    ReplyDelete
  4. Bagus kak linda dah buat investment sana sini. Semoga murah rezeki akak selalu.

    ReplyDelete
  5. Sekarang memang invest dalam ASB je..takde invest tempat lain..cadangnya Sabtu nanti nak pi simpan duit lagi..banyak jemputan open house ye linda

    ReplyDelete
  6. Kalau akak dah satay pun dah cukup sedap tu

    ReplyDelete
  7. 2 in 1 gitu mummy..kebetulan dh langkah kanan..rezeki jgn ditolak, orang2 tua ckp...

    ReplyDelete
  8. Haha, rezeki akak tu. Langkah kanan kata orang.

    ReplyDelete
  9. eyh, kita tertarik dengan asb 2 thru kswp. mcm unit trust ke?

    ReplyDelete
  10. Mek Yunie : ASB mmg under trust. ASB 2 ni rasanya dah abes kuota. Amek AS1M pakai EPF . Ni semu yang RM, 1 unit

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -