HADIAH UNTUK CIKGU DI MAJLIS PERPISAHAN PENUTUP SEKOLAH

HADIAH UNTUK CIKGU DI MAJLIS PERPISAHAN PENUTUP SEKOLAH - Assalamualaikum dan Selamat sejahtera. Korang mesti perasan penuh Wall FB, IG ma...

HADIAH UNTUK CIKGU DI MAJLIS PERPISAHAN PENUTUP SEKOLAH - Assalamualaikum dan Selamat sejahtera. Korang mesti perasan penuh Wall FB, IG majliss penyampaian hadiah, majlis PERPISAHAN sekolah dan jamuan hujung tahun sekolah. So, mummy macam biasalah lah, tak nak lepas kan peluang update di blog untuk kenang-kenangan. Tahun-tahun akan datang, jika tak ada idea nak bagi hadiah apa untuk cikgu, boleh refresh entri blog sendiri aje hehe. Senang, kan diri sendiri juga. 

Cerita bab HADIAH UNTUK CIKGU DI MAJLIS PERPISAHAN PENUTUP SEKOLAH, jom tengok idea hadiah yang simple dari mummy untuk cikgu sekolah anak-anak 

HADIAH UNTUK CIKGU DI MAJLIS PERPISAHAN PENUTUP SEKOLAH




HADIAH UNTUK CIKGU DI MAJLIS PERPISAHAN PENUTUP SEKOLAH ni mummy last minit jugak buat preparation. Paper bag beli kat kedai ECO je. Nasib baik kedai ECO dekat. Paper bag tak banyak pilihan, maybe banyak kena borong juga tu. Tapi, okay juga dapat juga paper bag yang cun. 

Paper bag Hijau tu, untuk Dzal bagi pada 2 orang cikgu. 

Ada paper bag warna pink, tentu lah paper bag untuk Dhia bagi pada cikgu. 


Hadiah dari Dzal untuk cikgu ialah Bookmark kalendar 2020, mini planner kalendar 2020 (design owl), key chain design owl dan travel bag, macam tolietteries 


Hadiah dari Dhia untuk cikgu-cikgunya ialah tudung. 

Dhia last sekolah Tadika, so special. Sket untuk cikgu-cikgu nya

Sekolah anak-anak ni, sebenarnya ada 1 orang cikgu je. Tapi, cikgu lagi satu adalah pembantu (untuk sesi pagi) 

Bagi mummy, mummy assume dedua tu cikgu jugak lah. Dan, harga kedua-keduanya



Memang, nak ikutkan mummy tak buat preparation awal-awal. Tapi, stok barang ni kebanyakan memang sedia ada (bisnes online katanya) 

So, kita cari mana yang sesuai untuk di jadikan hadiah. Mixed & match gitu


Gifts untuk kawan-kawan pun ada juga. Pada mulanya, mummy berangan nak buatkan keychain nama seorang satu untuk kawan-kawan depa. Dan berangan... mummy nak DIY buat sendiri.

Huhu, oleh kerana mummy pun tak cukup-cukup masa. Kita beli je lah keychain ready made hehe. 

Tak usahlah berangan nak DIY DIY sangat ye!

Pilihan keychain untuk kawan-kawan depa. I, mummy pilih warna selamat kelabu, hitam. Supaya sesuai untuk semua orang. Malas nak fikir berapa lelaki, berapa perempuan student kelas depa. Pukul rata aje lah... 

Keychain ni pun, standby beratus-ratus pcs kat rumah. Tujuan asalnya untuk gifts pada customers mummy.

So, rezeki buat kawan-kawan Dhia dan Dzal juga. Semuanya kebetulan ada dan di permudahkan jalan oleh Allah s. W. T. Alhamdulillah 

BTW, Terima kasih cikgu-cikgu atas jasa mu, Terima kasih kerana mendidik anak kami sehingga menjadi cemerlang. 

Halalkan ilmu, makan dan minum buat anak-anak kami. 


Terima kasih juga buat kawan-kawan Dhia dan Dzal yang sentiasa membantu anak kami sewaktu dalam persekolahan. 

Maaf salah dan silap dari anak-anak kami dan juga kami. Sesungguhnya, yang baik itu dari DIA, yang buruk itu dari kami.... 

Huhu.. Mummy yang terlebih emo pulak... Sedih weiiii..


Baca Ini Juga


8 comments

  1. Wah mesti cikgu Dhia dan Dzal seronok dan terharu terima hadiah ni.

    ReplyDelete
  2. wah...seronok la cikgu2 tu dpt gift.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Mini planner owl tu saya jual https://www.azlindaalin.com/2019/09/calendar-2020-mini-planner-murah-di-selangor-kuala-lumpur.html

      Delete
  4. wah bestnya gift utk cikgu tentu cikgu suka..

    ReplyDelete
  5. Terus rasa nak jadi cikgu Dhia & Dzal..hahaha

    ReplyDelete
  6. marbeles lah alin.
    prihatin.
    beri hadiah kpd cikgu2 sempena end of the year.
    terbaik :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -