HAPPY BIRTHDAY MAK !

HAPPY BIRTHDAY MAK ! - 21 November 2019 merupakan birthday mak mummy. Alhamdulillah, masih dapat meraikan bersama-sama birthday mak tahun ...

HAPPY BIRTHDAY MAK ! - 21 November 2019 merupakan birthday mak mummy. Alhamdulillah, masih dapat meraikan bersama-sama birthday mak tahun ni. Moga umur mak terus panjang, kitorang nak hidup lama dengan mak ! Seebanrnya, kami dah buat makan-makan kat rumah sebelum tarikh hari jadi mak, kebetulan abang cuti. Cuma adik je lah tak ada. Sambutan kecil-kecilan sahaja. Mummy beli satay favorite mak, manakala mak masak pulut kuning dan rendang daging tempatan


HAPPY BIRTHDAY MAK !





Gambar birthday mak masa hari kejadian... tak berapa nak perfect. Mummy cek dalam kamera, gambar ni paling lawa hehe. So, pos gambar throwback je. Kalau kat rumah tu pepaham je lah gambar mak tak menutup aurat sepenuhnya, tak best untuk di pamerkan.

Alhamdulillah, mak sihat sehingga ke hari ni. Sakit lutut tu, biasa untuk wanita berumur ni kan. Mummy doakan mak sihat selalu, di panjangkan umur, di murahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa bahagia bersama orang tersayang.


Mak mummy seorang yang tinggi kesabarannya, penat macam mana pun tak pernah nak duduk diam. Setiap hari, mengemas, menyapu, memasak menjadi rutin.


Dah berumur ni, setiap 2, 3 tahun sekali mak mesti nak buat umrah dengan abah. Mummy doakan hajat mak ke umrah lagi kesampaian. Aminnn. Dengarnya macam next year nak pergi. Padahal bulan puasa - raya 2019 baru je umrah.

Tu lah nikmat yang tak boleh di dustakan. Nikmat umrah ni, mak kata lain sangat.

Insyaallah nak juga umrah dengan ahli keluarga kecil kami. Doakan kami juga, ye !

Baca Ini Juga


8 comments

  1. happy birthday makcik semoga sentiasa dikurniakan kesihatan yg sihat, umur yg berkat dan rezeki yg murah

    ReplyDelete
  2. Happy birthday makcik semoga ikatan kekeluargaan antara ibu dan anak sentiasa diberkati Allah. Suka baca post ni. Terima kasih banyak kerana memberi contoh yang baik bagaimana untuk kita menghargai ibu bapa kita.

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Lahir buat mak akak

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Makcik..moga sihat selalu & dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  5. Happy birthday makcik.. semoga sentiasa dalam rahmat Allah..

    ReplyDelete
  6. Happy birthday makcik semoga makcik dipanjangkan umur dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  7. kalau mampu, pe salahnya, alin.
    ke tanah suci, impian mak abah kita-kita, kan :)
    dari ke mana-mana yg lain, diorang memang suka ke tanah suci.
    mak abah aida, uzur dah, if not, diorang pun nak buat umrah tiap tahun.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -