Translate

Main Ad

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 : DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO BEACH RESORT KUAH LANGKAWI

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO BEACH RESORT KUAH LANGKAWI . Dari jeti, kami terus berjumpa dengan orang kereta sewa, rezeki kami kali ini dapat kererta sewa pada harga yang murah juga. Toyota Vios RM60 ke RM70 lupa pulak harganya hehehe almaklumlah dah berbulan lamanya cerita ni. Walau murah..Tapi, kondisi kereta tu tak adalah teruk sangat dan tak adalah perfect sangat. Bolehlah... bawa jalan-jalan dalam Langkawi kan. Alhamdulillah lepas dapat kereta, kami terus check in ke Penarak Bamboo Resort di Kuah Langkawi. Tak jaug dari jeti Pulau Langkawi. Dalam 10-15 minit sahaja.Kami booking Penarak Bamboo Resort Langkawi ini, last minute booking juga ni di Agoda. Nasib ada yang available. Memang banyak yang full dah. Cari punya cari, dapat juga yang avalaible dan dapat pada harga mampu milik. Nak ikutkan, sebenarnya kami membeli bilik bukan di atas air. Masa sampai di PENARAK BAMBOO BEACH RESORT KUAH LANGKAWI, kami tanyakan tentang bilik yang berada di atas air. Kebetulan 3 katil untuk bilik atas air tu available di PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI. Kami pun apa lagi upgrade terus lah hehehe. Bolehlah nanti tok laki kita mancing, kata reception depan tu, ada ikan juga. Tak apalah, kita cuba lah tengok kan !

Baca juga




HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO BEACH RESORT KUAH LANGKAWI


HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

Check in di Penarak Bamboo Resort ni tak ambil masa lama pun, mungkin kami pun dah sampai lewat. Kalau sesebelum ini, kami suka check in Langkawi di area Pantai Cenang Langkawi. Dan, rasanya tak pernah lagi kami sekeluarga bermalam di area Kuah. This is our 1st time.

Memang ada terfikir pun, nak cari hotel dekat dengan laut di kawasan kampung yang tenang pada harga yang murah tak cekik darah. Rupanya doa dalam separa sedar tu rupanaya , satu doa pula. Alhamdulillah..Dapat bercuti seperti apa yang di bayangkan pula. Sebab apa mummy nak kawasan tenang? Sebab daddy kan baru je keluar wad. Dan, kami pun nak menginap lama. Tenang is good hehehe

Hotel kami dapat pun sangatlah murah ye, RM120 sahaja untuk satu malam pada peak season 2 January - 7 January 2021. Sakankan !


HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI


FASILITI BILIK PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI


HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

Bilik kami di PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI ada 2 pilihan. 3 katil single atau 1 queen dan 1 single. Macam biasalah, mummy pilik, bilik yang ada 1 katil queen dan juga 1 katil single. Family dah besar ini, kalau check in hotel kena ambil bilik besar sedikit dan katil untuk keselesaan semua. Maybe lepas ini, boleh cari bilik yang ada 2 queen pula atau connecting room hehehe. So, sebelum bercuti tu nak kena meabung le, jawabnyaaaa.

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

Antara fasiliti lain di PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI.

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI
 
1. Swimming pool

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

2. Ada tempat parking depan bilik hotel (tak perlu jalan jauh)

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

3. Bilik air yang di lengkapi dengan hot shower

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

4. TV, cerek masak air, iron dan iron board

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

5. Balkoni berserta kerusi 


HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

HOLIDAY LANGKAWI PART 2 :  DAY 1 CHECK IN PENARAK BAMBOO RESORT KUAH LANGKAWI

Apa yang menarik menginap di sini? Mummy suka sangat tempat ini, selain tenang sebenarnya kawasan ini bukan lah tempat cerok. Malah berada dalam kawsan Kuah (pekan). Nak ke stesen minyak, dobi layan diri, kampung nelayan (nak cari ikan fresh), Dataran Helang, Jeti, Shopping centre, Idaman Suri, Hj Ismail Group.

Semuanya sangatlah dekat ! Tak sampai 30 minit dah boleh sampai tau ! Nak repeat sehari 10 trip pun boleh hahaha.

Dan , di Penarak Bamboo Beash Resort ni, ada banyak spot yang boleh OOTD, BTW mummy tak sempat pun betOOTD . Jadual kami di Langkawi sangat pack. Nanti mummy akan tulis satu persatu aktiviti kami ye di Langkawi. Stay tuneeee..

Info hotel seperti berikut :

Alamat: Lot 85, Kampung Penarak Kuah 07000 Langkawi.
Telefon : 04-9666194/012-4047225/012-4227225

Post a Comment

1 Comments

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com