Shuib Sepahtu Duta Kopi SUPER Klasik dari Biji Robusta

Apa persamaan mummy dan Shuib Sepahtu? Mummy peminat kopi... tak kiralah kopi panas atau kopi sejuk. Shuib juga merupakan peminat kopi. Ya ! Inilah persamaan mummy dengan Shuib Sepahtu. Kini, Shuib Sepahtu merupakan Duta Kopi SUPER Classic 100% dari Biji Robusta. Tahniah Shuib ! Oh ya, Korang suka kopi, tak? Kalau suka kopi, apa kata korang cuba SUPER™ Classic

Shuib Sepahtu Duta Kopi SUPER Klasik dari Biji RobustaKopi SUPER™ Klasik 100% Biji Robusta


Minuman jenama SUPER™, untuk kopi, teh dan minuman bijirin berkualiti pilihan Malaysia. Kini SUPER™ memperluaskan pasarannya dengan minuman Kopi Klasik dari Super Malaysia . SUPER™ Classic, kopi hitam segera yang dibuat dengan 100% biji Robusta 


Shuib Sepahtu Duta Kopi SUPER Klasik dari Biji RobustaShuib Sepahtu Duta Kopi SUPER™ Klasik


SUPER™ telah melantik Shuib Sepahtu sebagai duta jenama untuk SUPER™ Coffee, kerana beliau peminat kopi seperti rakyat Malaysia dan melalui hari-hari yang sibuk sama seperti rakyat Malaysia setiap hari. Beliau, keluar bekerja, mempunyai keluarga, usahawan dan juga penyampai radio.

Menurut Pengurus Besar Jacobs Douwe Egberts Malaysia, Fiona Tan, "Kami rakyat Malaysia amat menyukai kopi yang kaw dengan rasa tambahan susu pekat atau susu sejat. Kita juga seringkali tercari-cari kopi segera yang penuh dengan rasa dan aromatik yang sangat kaw agar rasa kopi yang lebih mantap dan rasanya yang penuh lemak berkrim."

Dalam majlis pelancaran SUPER Classic baru-baru ini, SUPER terus menyemarakkan rakyat Malaysia secara berterusan setiap hari dengan minuman yang mudah dan menyegarkan. "Kopi segera di Malaysia bukan sekadar fungsi kemudahan dan masa, malah dengan waktu kerja yang agak padat dan panjang, kita amat memerlukan kopi yang benar-benar kaw dan berperisa untuk menyedarkan deria kita dalam memulakan aktiviti harian pagi. Kita juga memerlukan sebuah cawan yang menarik untuk menyemarakkan lagi perbualan kita dengan penuh keyakinan dan sentiasa memastikan kita segar sepanjang hari."


Perbezaan Kopi Robusta dan ArabikaApa pula perbezaan kopi Robusta dan Arabika. Berikut adalah beberapa perbezaan kopi Robusta dan Arabika:

Asal dan Jenis Tanaman:
Kopi Robusta: Kopi Robusta (Coffea canephora) berasal dari Afrika Barat. Tanaman kopi Robusta cenderung tumbuh lebih tinggi dan kuat, dengan daun yang lebih besar.

Kopi Arabika: Kopi Arabika (Coffea arabica) berasal dari wilayah Timur Tengah dan Afrika Timur. Tanaman kopi Arabika cenderung lebih rendah, dengan daun yang lebih kecil dan lebih lembut.


Rasa dan Aroma:
Kopi Robusta: Rasa kopi Robusta lebih kuat, pahit. Aroma kopi Robusta lebih kurang kompleks berbanding Arabika.

Kopi Arabika: Rasa kopi Arabika lebih halus, kompleks, dan mempunyai banyak lapisan rasa. 


Kandungan Kafein:
Kopi Robusta: Kopi Robusta mengandungi lebih banyak kafein berbanding Arabika. Kandungan kafein yang tinggi memberikan rasa lebih kuat dan kesegaran yang lebih tahan lama.

Kopi Arabika: Kandungan kafein dalam kopi Arabika lebih rendah, yang memberi rasa yang lebih lembut dan sedikit kurang penguat.


Buih:
Kopi Robusta: Kopi Robusta cenderung menghasilkan buih yang lebih kental dan tahan lama, terutama apabila dijadikan espresso.

Kopi Arabika: Buih kopi Arabika biasanya lebih halus dan tidak sekuat seperti kopi Robusta.


Pertumbuhan Tanaman:
Kopi Robusta: Tanaman kopi Robusta tumbuh lebih cepat dan lebih tahan terhadap kondisi cuaca yang buruk.

Kopi Arabika: Tanaman kopi Arabika memerlukan penjagaan yang lebih rapi dan tumbuh lebih lambat.


Penggunaan:
Kopi Robusta: Sering digunakan dalam campuran kopi dan produk kopi segera kerana kekuatannya.

Kopi Arabika: Lebih banyak digunakan dalam kopi jenis khusus dan minuman kopi yang menekankan pada rasa dan aroma yang kompleks.


Shuib Sepahtu Duta Kopi SUPER Klasik dari Biji Robusta
SUPER™ Klasik Menganjurkan Peraduan 'Semarakkan Hari Malaysia'


Bersempena dengan sambutan Hari Malaysia, SUPER™ menganjurkan peraduan 'Semarakkan Hari Malaysia' bermula 16 Ogos - 30 September 2023. 

Peraduan ini menawarkan peluang kepada peserta untuk memenangi hadiah menarik seperti Modenas Dominar D250, sebuah 'makanan eksklusif. -sesi makan' bersama Shuib, dan baucar beli-belah bernilai RM21,000. 

Untuk menyertai, hanya buat pembelian mana-mana satu produk SUPER™ (tertakluk kepada terma dan syarat).

Harga Kopi SUPER™ Classic


Harga Kopi SUPER™ Classic adalah seperti berikut :-


SUPER™ Classic Instant Pure Coffee 45g RM6.20
SUPER™ Classic Instant Pure Coffee 80g RM11.30
SUPER™ Classic Instant Pure Coffee 180g RM21.00

SUPER™ Classic baharu kini boleh didapati di peruncit runcit utama di seluruh Malaysia.


Shuib Sepahtu Duta Kopi SUPER Klasik dari Biji RobustaUntuk maklumat lanjut dan promosi mengenai SUPER Coffee dan lain-lain produknya, boleh layari ke ;-


Facebook

Instagram

2 Comments

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

Post a Comment

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

Previous Post Next Post