PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 ! - Every year , mummy memang wajib singgah Big Bad Wolf (BBW).  Tak pernah miss 3 tahun berturut-turut ...

PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 ! - Every year , mummy memang wajib singgah Big Bad Wolf (BBW). Tak pernah miss 3 tahun berturut-turut pi Big Bad Wolf (BBW). Cuma 2 tahun ni , pergi sendiri sorang-sorang. 3 tahun lepas, gigih pi dengan daddy dan Dhia. Tak kisah la.. pi dengan sesapa atau pi sorang-sorang. Mummy is okay je. Pi sorang-sorang pun, best jugak. Me time gitu. Pusing la 10 round ko nak pusing sana sini. Dari hujung ke pangkal..pangkal ke hujung Big Bad Wolf (BBW) tu tak de sape nak marah hehehe.



Apa yang mummy suka dengan Big Bad Wolf (BBW)? Mummy memang suka buku..suka cari untuk anak-anak dan hadiah buat anak sedara, anak jiran dan kekawan. Kebetulan ada few birthday's invitation (kawan-kawan Dhia dan Dzal). Kebanyakan buku-buku masa Big Bad Wolf (BBW) ni memang murah sangat ! Lelagi yang imported ty..berbaloi beli. Jom tengok apa yang mummy beli masa Big Bad Wolf (BBW) 2017 bebaru ni.

PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 ! 

Penangan Big Bad Wolf (BBW) memang dasyat, kalau rerasa nak beli 10 buah buku sampai sana mahu 100 buah buku dalam troli hahaha. Kalau rerasa nak beli bajet RM50, boleh jadi RM500 sampai sana. Dasyat tak dasyat la enangan Big Bad Wolf (BBW).

Eh..tipu je tu Semua. Korang jangan percaya. Kalau dah bajet RM50, cane lak boleh jadi RM500,kan? Tapi serius tau, Big Bad Wolf (BBW) memang berbaloi kalau kita beli buku di situ. Murah sangat!

Apa yang Ada di Big Bad Wolf (BBW) 


Kalau korang nak tahu, Big Bad Wolf (BBW)  ni ada jual apa. Big Bad Wolf (BBW) ada jual koleksi Ejen Ali, buku kanak-kanak, buku agama, buku dewasa, buku motivasi, buku memasak, permainan pembelajaran, aksesori dan peralatan menulis serta yang berkaitan dengan buku juga.

Apa yang mummy beli di Big Bad Wolf (BBW) 2017?

Dalam diam tak diam duduk beberapa jam dalam Big Bad Wolf (BBW)  tu, banyak jugak lah yang mummy beli. Priority buku anak-anak dulu lah ! Kemudian, beli koleksi yang lain dari lain. Seperti :-

PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Borong 2 memo block ! Memo block atau memo pad yang unik. Memo block ni design nya untuk calming dan anti stress. Sesuai la untuk mummy menenangkan diri hehe. Sambil tulis di memo pad tu. Boleh la color sekali corak bawah tu untuk terapi.


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Buku nota kosong, as usual design depan tu memang khas for relaxation dan calming.

Nanti mummy coter details pasal design tu ye !

Buku ni nak bagi adik beradik dan ipar duai. Since..kita tak de note book sendiri kan. Bagi note book relaxing and calming ni je lah !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Coloring book for adult. Ha..kalau ke BIG BAD WOLF (BBW) ni lah yang paling best..ada macam-macam jenis buku ada. Buku atas ni, bukan buku color biasa-biasa tau. Design art dalam buku ni untuk bagi kita relax, calm and positive.

Hobi mummy terbaru gak lah ni...nak try mewarna juga. At least, sambil anak mewarna. Kita pun mewarna sekali. Barulah nampak minat yang sama. Sehati sejiwa gituuu..hehehe



PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Buku ni best ! Ada 12 buku semuanya sponge bob edition. Untuk anak-anak buah.

Set ni..ada buku games, buku soduku, buku mewarna, buku menulis. Jadi..nanti mummy akan agihkan ikut umur anak-anak buah tu nanti hehe.


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

1001 stiker comel..haha dah besar terpengaruh dengan sticker ye ! Boleh tepek-tepek kat kad ke..kat gift-gift nak bagi orang kan. Tak pernah jumpa lagi stiker best dan comel tempat lain. Kat BIG BAD WOLF (BBW) je dapat jumpa camni !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Buku ABC, mewarna, buku Sains untuk umur Dhia dan Dzal. Versi English dan Melayu.

Yang ni, mummy sorok dulu. Nak kasi perabihkan buku aritu dulu. Baca di SINI


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Harga RM2, dalamnya berwarna dan kualiti sangat ok. Murah, kan?

PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Buku memulis jawi ChiChi & ChaCha pun RM2 je. BIG BAD WOLF (BBW) ni seronok pi shopping buku anak-anak. Sebab kalau kat luar buku camni dah RM5 - RM6 sebuah. Beli untuk dak dua orang tu je, pastinya RM100 tak cukup. Kalau ke BIG BAD WOLF (BBW)  ni. Memang terlebih cukup sangat !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Magnetic book yang cute. Untuk kawan-kawan dan macam nak buat hadiah untuk top komentar blog mummy juga. Erm..wait and see la ye. How!

Banyak jugak la mummy borong magnetic bookmark ni. Mummy memang peminat dan suka koleksi brand Wimpy Kid dari UK ni. 



PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !


PENANGAN BIG BAD WOLF (BBW) 2017 !

Lagi sekali borong buku coloring for adults. Yang dalam tin pulak hehe. Dalam ni ada buku mewarna, pensil warna dan pengasah pencil.

Nak buat gift. Ada jiran rumah tok mak..anaknya nak bertunang.

Pastu, 1 lagi reserved kalau ada memana Ad Hoc jemputan. Dah ada barang ready stock.






Buku kad..koleksi kad. Ada 30 cute mesej. Just koyak je bila nak bagi kat orang nanti. Tak la berterabur sana sini kad kan.

Kalau daddy ikut..mummy tak tahulah daddy setuju ke idak kalau mummy beli ni hehehe.





Stiker anak-anak dan stiker album untuk anak ! Satu nya dari koleksi Doc Mc Stufin dan satu lagi Batman Spiderman.

Stiker dan album stiker ni bagus untuk imaginasi anak, build their creativity, sensory dan juga otak kanan.







Learning set ni untuk hadiah birthday anak jiran. Umurnya 3 tahun. Ada board book macam white board boleh padam dan tulis dan padam.

6 buah buku, 2 marker, dan games. Harapnya, si Adib suka set ni !






Last but not least, Sticky pad minnie mouse mummy punya. Ohmai ! cute giler ! Entah simpan ke pakai tu nanti. Pakai kot ! hehe Letak atas workstation. 

Bila ada benda comel-comel camni atas workstation semangat kerja pun lain macam juga ! Tak lah bosan sangat 9 jam duduk kat workstation!


Big Bad Wolf 2017 buka 24 jam di Mines, Seri Kembangan dari tarikh 7 hingga 18 Disember 2017 (10 malam). Kalau korang nak pergi sempat lagi ni. Tutup 10 malam ni.

You Might Also Like

29 comments

  1. Liez xjoin BBW this year... just pesan beli buku dr PS je... klau pergi mesti puas hati sbb byk benda boleh beli dan usha kannn....

    ReplyDelete
  2. Hadoi menarik nie, rasa macam nak pergi juga tapi cam jauh dari rumah Kak Sue pulak.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Buat gift buat sanga adik cocok ni. Karena dia suka buku macem ni. Banyak gambar terus ada coloringnya :D. Kalo ke indonesia kira" abis berapa ya?

    ReplyDelete
  4. Ok BBW tahun ni? Ada org kata agak terhad bukunya berbanding tahun lepas.

    ReplyDelete
  5. omaigadddd rambang mata dah ni. cantiknya semua tambah tambah yang princess sticker tu! sha suka beli benda comel mcm ni walaupun takguna haha

    ReplyDelete
  6. belum sempat lagi pergi ker BBW ni..

    ReplyDelete
  7. Ana tak pernah ke BBW ni kak. Tapi bila tgk akak punya entri rasa best sgt kot sebab Murah2 semuanya. Rugi pula rasanya tak pergi.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah berpeluang pi BBW ni...ntah bila dapat pi..jauh kan dari rumah....

    ReplyDelete
  9. Ya Alllah..baru tengok je ni Lin..dah rasa best..hahahah..

    ReplyDelete
  10. serious memang giler bila sampai sana...Sal ritu pun Mr Hubby dah dok jeling-jelinga manja ...hehehe

    ReplyDelete
  11. tak pernah pergi lagi big bad wolf ni.. ekin peminat tegar buku-buku n novel

    ReplyDelete
  12. Tak pernah lagi pergi BBW. Tapi dengar cerita kawan-kawan memang seronok pergi sana. Semalam pun ada kawan jam 3 pagi baru balik dari Serdang, katanya ke BBW. Baru tau BBW tu 24jam. Btw, tak sabar nak tgk memo pad untuk calming dan anti stress tu. Macam mana ya?

    ReplyDelete
  13. I really wanted to go but no one jaga anak so this year had to give up maybe next year! They have really good deals and I miss it.

    ReplyDelete
  14. Dah lama xjejak kaki ke sini...Dulu sanggup kot, siap beli tshirt dia lagi untuk seisi keluarga hahahah semangat x?

    ReplyDelete
  15. kali ni sedang menahan diri dari pergi ke BBW sebab stok buku dan novel ada banyak yang pending... tapi tak tahan tengok mummy lynda shopping ni hah

    ReplyDelete
  16. Lamanya tak pi BBW ni...
    Buku yg dulu beli pun x abis baca lgi..bahahahha

    ReplyDelete
  17. miza belum sempat ke BBW. wah banyak tu mommy borong memmang me time dapat pergi tempat fav

    ReplyDelete
  18. seronoknya, kami pun xpergi lagi. kalau dpat pegi ni syok juga hhuhu busy ya amat hujung2 tahun ni

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  19. Tak sempat jenguk Big Bad Wolf (BBW) kali ini, pi Pustaka Rakyat je dengan anak-anak untuk keperluan sekolah 2018. Seronok bila dapat beli barang-barang unik atau "rare" seerti buku nota yang cantik dan buku mewarna untuk dewasa tu kan. Kadang-kadang dijadikan aktiviti dengan anak-anak sewaktu santai dirumah.

    ReplyDelete
  20. wow you really go every year! that's very good to cultivate reading culture.

    ReplyDelete
  21. Bukan budak aje yg suka org dewasa pun suka Kan.

    ReplyDelete
  22. Fan BBW disini! Saya memang suka betul dengan pesta buku ni. Boleh duduk situ 3 jam mencari buku je haha.

    ReplyDelete
  23. menarik betul buku2 itu. kanak2 confirm suka datang big bad wolf

    ReplyDelete
  24. Bestnya yaya tak sempat nak pergi huhuhu

    ReplyDelete
  25. Big Bad Wolf has receive a big crowd. Parent spends the most as they buying the best book to their children. And during the exhibition, the price is cheap.

    ReplyDelete
  26. bayak buku yang best untuk beli kat sana, kanak2 punya buku paling banyak dan semua best2

    ReplyDelete
  27. Almk sampai 18hb jerk...hmm baru berangan2 nak beli buku princess 1001 stickers tu huhuhu..kena tggu tahun depan la

    ReplyDelete
  28. Ika pernah pergi sekali jan dua tahun lepas. Banyak buku ssmpai rambang mata oii

    ReplyDelete
  29. Saya belum berkesempatan lagi pergi BBW ni. Entah bila berpeluang dtg sini

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -