MELAWAT CLIENT ADMIT HOSPITAL THOMSON KOTA DAMANSARA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Apa khabar semua? Mummy dah dekat 2 minggu sakit tekak dan badan lemah. Tapi, tetap bekerja ! ...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Apa khabar semua? Mummy dah dekat 2 minggu sakit tekak dan badan lemah. Tapi, tetap bekerja ! Kita keje sendiri , kan. Haruslah kena kuat bekerja. Tak kerja, tak adalah duit nanti. Gitewww perjalanan seorang ejen insurans. Heheheh. Dan , kami ini orang biasa juga. Sama seperti korang di luar sana yang bekerja. 


MELAWAT CLIENT ADMIT HOSPITAL THOMSON KOTA DAMANSARA


Sebelum mummy cerita panjang tentang MELAWAT CLIENT ADMIT HOSPITAL THOMSON KOTA DAMANSARA. Mummy syukur..Alhamdulillah, ramai kenalan mummy dah ada medical card. TAHNIAH di ucapkan. Dan, terima kasih pada yang baru ambil dengan mummy. Sepanjang mummy dalam industri insurans ni. Macam-macam peel client ada. Ada yang sekali jumpa terus sign up pakej medical card. Ada yang 2x, 3x jumpa baru nak ambil pakej medical card dan ada juga yang tanya harga dan senyap seribu bahasa. Yang penting insurans ni tak lah TAK MAHAL nak matteyyy. Serendah RM50 (ikut umur dan pekerjaan) pun boleh dapat.

Baru-baru ni, mummy sempat melawat client mummy admit hospital Influenza A. Alhamdulillah, GL dia approve. Ye lah , polisi medical card beliau sekeluarga dah lebih 2 bulan. Memang cover untuk demam seperti itu. Taka da amsalah untuk admit.

Bila client mummy dapat admit dan dapat kelulusan dari pihak AIA. Mummy amat bersyukur sekali. Part ni, kita paling risau. Ada juga, kes yang pihak insurans reject untuk admit tau. Depends pada ulasan doktor, penyakit dan juga situasi client.

Bab ni..........tolong jangan salahkan sesiapa !

Mummy ni pun, dah 2 minggu sakit tekak, masih bergantung pada check di klinik je. Tidaklah terus ke hospital jika tiada surat refer dari klinik.

Oh ya...

Cerita psl client lagi.. Ada juga baru ini, client mummy accident motor. Call mummy nak beli medical card. MINTA MAAF. Medical card atau insurans ini bukan PANADOL tau. Dah sakit baru beli. Beli boleh..tapi TIDAK BOLEH PAKAI untuk masuk WAD pada hari dia beli.

Berbalik melawat client mummy di hospital Thomson. Alhamdulillah client mummy yang sakit di Kota Damansara ni dah sihat dan discharge.

Minggu lepas beliau ada rawatan susulan (selepas keluar wad). Harini, mummy nak siapkan clain untuk rawatan susulan client ni pulak. Sambil buat claim beliau. Terlintas pulak nak update kisah beliau di blog. So, terjadiklah 1 entri hari ni hehehe.


Gambar dengan client mummy tak ambil. Sebab mummy memang jenis hormat privacy client tengah sakit. Tak tahu lah, peel mummy ni. 

Memang macam tu. Susah nak amek gambar client. 

Kalau korang minat nak beli medical card dengan mummy , boleh lah wasap terus di SINI




Baca Ini Juga


6 comments

  1. Memang medical cards sangat penting...nak skrg macam-macam penyakit ada kan...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, bgs kerja mummy..
    walaupun kita kerja sendiri, tak salah kalau kita jaga client dia..
    buat org gembira walaupun dlm kesakitan.. :)

    ReplyDelete
  3. waalaikumussalam. semoga dipermudahkan urusan mummy membantu lebih ramai insan yg memerlukan. aamiin

    ReplyDelete
  4. oic. alin is dealing with this bisnes.
    terbaik :)
    pernah dulu kala, anak aida masuk ward, sama juga.
    ejen dtg visit. tu la cara nyer kan :)

    ReplyDelete
  5. Bagus cara akak ni. Ni yang buaylt climrt bertambah sayang. Sangat profesional

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Seronok client dapat ejen macam mummy linda nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -