Part 4 : Projek Ubah Suai dan Repair Pasang Cermin Tingkap, Cermin Pintu Baru

Part 4 : Projek Ubah Suai dan Repair Pasang Cermin Tingkap, Cermin Pintu Baru - Assalamulaikum dan Selamat Sejahtera semua ! Dah Perintah K...

Part 4 : Projek Ubah Suai dan Repair Pasang Cermin Tingkap, Cermin Pintu Baru - Assalamulaikum dan Selamat Sejahtera semua ! Dah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) balik dah kami ni, tapi cerita ni bukan kisah aktiviti masa PKPB. Tapi ianya adalah aktiviti  Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Lama betul tertangguh cerita part renovation dan dekorasi rumah kami. Oleh keraan rumah kami ni, dah di duduki lebih 10 tahun. Banyak juga lah part yang nak kena di tukar ganti. Biasalah bab wear & tear ni kan.

Baca juga :-

Part 1 : deko dan ubah suai dapur

Part 2 : deko dan ubah suai daour (yard)

Part 3 : Kitchen cabinet siap !

Part 4 : Projek Ubahsuai dan Repair Pasang Cermin Tingkap, Cermin Pintu Baru



Part 4 : Projek Tukar dan repair untuk Pasang Cermin Tingkap, Cermin Pintu Baru. Ini bukanlah renovation yang besar sangat. Kebetulan dah ubah suai rumah sana sini, kami teruskan untuk menukar tingkap bilik tidur utama, bilik tidur kedua dan juga tambah pintu ala stor di bilik nombor 3.

Bilik tidur utama dan bilik tidur kedua ni tingkapnya tak berapa elok dah, nampak besi tu semua meleding. Biasalahkan, rumah dah lama. Tapi, tukang mummy ni beritahu yang developer pasang barang yang kurang sket kualitinya.


Alang-alang tingkap baru. Kami memilih terus tinted tingkap warna hitam. Gelap sedikit, kurang panas cahaya matahari masuk. Rumah kami bahagian depan ni, memang direct matahari pagi masuk.

Bilik nombor 2 ni bakal jadi bilik anak-anak bujang kami. Iaitu bilik Dzal dan Daim !



Besi tingkap baru, masih cantik. Tujuan gambar ini di ambil sebab nak send report to my husband hahaha. Biasalah dia tu, banyak sangat tanya ! Oleh kerana kerja beliau tak flexible macam bininya. Maka....bini nya je lah kena stay tengok kontraktor buat kerja !



Bilik tidur utama pun done !




Part last, bilik tidur nombor 3 ni. Ada space kecil  macam tersembunyi macam ni. So, daddy amek keputusan untuk tutup dengan pintu sliding. Nampaklah kemas sedikit dari terbuka tu,kan ! Cukuplah kot stor kecik gitu hehe

Bilik nombor 3 ini bakal menjadi bilik Dhia. Ntah bila pulak nak siap dekorasi ni ntah.

 

Baca Ini Juga


2 comments

  1. Pasang tingkap good and quality pun investment juga. Kita pun happy bila tengok rumah kelihatan cantik kemas kan.

    ReplyDelete
  2. molek la tu ditukar kan.
    10 thn tu kira lama dah tu, utk safety pun ye jugak.
    siap bertinted.

    idea bilik kecil @ bilik stor tu, sgt bagus la.
    then ada sliding door gitu. idea yg sgt bernas.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -