Total Pageviews

4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA

4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA - Assalamualaikum, Selamat sejahtera semua. Sebelum cerita percutian ke Bandung Indonesia...

4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA - Assalamualaikum, Selamat sejahtera semua. Sebelum cerita percutian ke Bandung Indonesia kami basi, ada baiknya mummy share terus 4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA. Mummy pun... adakalanya cepat lupa so...kita rumuskan dalam entri kali ini. Jom tengok 4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA. 


4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA - Assalamualaikum, Selamat sejahtera semua. Sebelum cerita percutian ke Bandung Indonesia kami basi, ada baiknya mummy share terus 4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA. Mummy pun... adakalanya cepat lupa so...kita rumuskan dalam entri kali ini. Jom tengok 4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA.


4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA


4 HARI 3 MALAM FULL ITINERARY BANDUNG INDONESIA kami ini balance antara shopping, sight seeing, makan dan aktiviti anak-anak. Niche travel kami ni bukan 1 niche je. Bukan untuk shopping semata-mata atau sightseeing semata. Kekononnya lah nak seimbangkan gituuuu hehe. Bagi yang nak ikut itinerary kami pun boleh, tak nak ikut 4 HARI 3 MALAM ITINERARY BANDUNG INDONESIA pun tak pa. Mummy just sharing is caring aje.

Silakan share pada yang nak share. Mummy HALAL kan segalanya !


BANDUNG INDONESIA (1 FEBRUARY 2019 - 4 FEBRUARY 2019) 4 DAYS 3 NIGHTS

Untuk bajet secara umum, harga tiket flight Kuala Lumpur - Bandung - Kuala Lumpur , baca di  http://www.azlindaalin.com/2019/02/4-hari-3-malam-bajet-dan-itinerary-ke-bandung-dari-klia.html

DAY 1 (1 FEBRUARY 2019 - FRIDAY) 
12PM : Depart to  (Husein Sastranegara) Bandung Airport Indonesia by Malindo Air 
2.20PM : Flight delay ETA Bandung Airport. Bandung Town
2.35PM : Lunch at Kampiun Bistro
3.00PM : Shopping New Chand Moda (sebelah Kampiun Bistro je)
5.30PM : To Win Parfume
6.00PM : ETA Win Parfume
7.30PM: To Hotel
8.00PM : Check in FaveHotel Cihampelas (malam tak boleh beraktiviti sebab discus pasal bilik punyalah lama dengan management hotel. Masalah booking dgn Agoda)


DAY 2 (2 FEBRUARY 2019 - SATURDAY)
9.00AM : To Lodge Maribaya + Breakfast 
9.40AM : ETA Lodge Maribaya
12.30PM : To Farm House Lembang
12.45PM: ETA FarmHouse Lembang
4.00PM: To D'Moner Restoran Doraemon
4.30PM : ETA D'Moner Home
5.30PM : To WIN Parfume
5.40PM: ETA WIN Parfume
6.30PM : To Kartika Sari

6.40PM : ETA Kartika Sari 
8.00PM : To Indomaret
8.15PM : ETA Indomaret
8.30PM: Back to hotel and rest , no activity this night ! (change room sebab air cond bocor dan tunggu New Chand Moda hantar baju tempahan siap jahit)


DAY 3 (3 FEBRUARY 2019 - SUNDAY)
9.30AM : Out From Hotel
10.00AM: ETA Kafateria 170
11.00AM: To Kota Mini Lembang
11.30AM: ETA Kota Mini Lembang
3.30PM: To Floating Market (walking from Kota Mini Lembang)
5.30PM: To Indomaret Cihampelas
6.30PM: ETA Indomaret Cihampelas
7.00PM: To Hotel FaveHotel Cihampelas
7.10PM : ETA Hotel & Bandung Exclusive Textile
9.30PM: Back to Hotel and rest


DAY 4 (4 FEBRUARY 2019 - MONDAY)
10.00AM: Check Out FaveHotel Cihampelas
10.30PM: ETA Istana Helmet
11.35AM : To Bandung Airport
12.00PM: Check in Bandung Airport (Husein Sastranegara)
2.50PM : Depart to KLIA
5.25PM : ETA Kuala Lumpur

Full itinerary ni, mummy dan daddy buat dari Malaysia. Sampai Bandung, kami match kan ikut kesesuaian dan adjust sedikit dari itinerary asal.

Kami memang tak amek pakej dari mana-mana agensi, hanya ambil supir untuk 4 hari sahaja.

Bagus supir kami ni, ada satu malam tu , kami tak larat sangat nak keluar makan. Dan ...tak mampu keluar dari bilik. Beliau tolong belikan dinner kami dan siap hantar sampai hotel. Masyaallah. Terbaik sungguh Agib dari Kiki Travel ni tau ! Moga sentiasa di murahkan rezeki ye !

You Might Also Like

11 comments

  1. penuh jadual..boleh la buat rujukan ni, klu kitaorang ada plan nak ke Bandung nanti...

    ReplyDelete
  2. Terbaik bercuti bersama-sama keluarga dapat mengeratkan hubungan keluarga.. :)

    ReplyDelete
  3. lengkap dah ni untuk rujukan orang yang plan nak ke bandung. specific entri lagi.

    ReplyDelete
  4. Bagus untuk rujukan sapa-sapa nak bercuti ke Bandung nie Linda..

    ReplyDelete
  5. tudiaaa...sape nak pi bercuti kat Bandung boleh refer kat sini...senang..amik supir yg sama sun ok...

    ReplyDelete
  6. Banyak juga tempat yang akak lawat ye doakan saya plak dapat gi sana satu hari nanti

    ReplyDelete
  7. terbaiklah itinery ni haru akak simpan ni

    ReplyDelete
  8. wah. ohsem. aida da jangka dah yg alin gi sendiri, tak guna paket.
    tgk gambar alin & famili, santai2 jer.
    tak kelam kabut. tak de org lain...
    terbaik ni ekk utk kita yg beranak ramai.
    tapi tula, rasa nyer for the first timer, kena gi dgn ejen / org jugak kot ekk.
    tak pandai jalan.

    ReplyDelete
  9. Lengkap Itinerary sis Linda ini.. Untuk yang ada anak nak berjalan ke Bandung bolehlah rujuk sini..

    ReplyDelete
  10. Pakej pak supir tu sekali dengan airport transfer ke?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (391) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (317) review (282) 2019 (221) resipi (148) travel (86) Daim Naufal (79) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)